20 Ara 2013

Meyvalı Tartolet


Merhabalar sevgili arkadaşlarım:) taroletlerimizi bugün pstacılık kursunda öğrendik:) çok lezzetli oldular.Ama biz pastane usulü öğrendiğimiz için malzemeler farklı.siz başka bir kremada kullanabilirsiniz.

Hamur malzemeleri:
1 su bar.pudra şekeri
2 yumurta
1 vanilya
100 gr. oda ısısında tereyağ
yaklaşık 13 yemek kaşığı un.
tereyağ hariç malzemeler mikserlenir tereyağ eklenip tekrar çırpılırr yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirilip çatalla delinir ki fazla kabarmasın.180 derece ısınmış fırında 20-25 dk pişirilir

kreması:
150 gr.ovaletti krema pasta malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz
25 gr.toz şanti
1-1,5 bardak katılığını siz ayarlıyacaksınız toz haldeki kremalara sütü azar azar ekleyin kıvam buldumu süt eklemeyi bırakın.
fırından çıkan tartoletlere kremayı sıkın üzerine istediğiniz meyvalardan ekliyeyip renkli jölelerle süsleyin.
Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Tatlı bir atıştırmalık olarak "Tartolet" hep ilk tercihim olmuştur. Güzel tarifiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzeller :)

    YanıtlaSil