Malzemeler:
250 gr.un ( 2 su bardağı)
100gr.pudra şekeri ( 6 yemek kaşığı tepeleme)
2 yumurta
150 gr soğuk tereyağı
1 paket Vanilya, 1 portakalın kabuğu rendelenecek,limonda olabilir
ufalanmış fındık(1 çay bardağı kadar
ufalanmış fındık(1 çay bardağı kadar
Unu eleyin. Ortasına tereyağı koyup, yağ ve unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin kum gibi olacak. Ortasını açın 2 yumurta sarısını ekleyin.Unun üzerine pudra şekerini,portakal kabuğu rendesini,fındık kırıklarını ve vanilyayı ekleyin.hamur toparlanıncaya kadar yoğurun. ama hamurla çok oynamayın yapısı bozulur. Hamuru nemli bez örterek 30 dk dinlendirin. Bu arada yumurta beyazını çatalla çırpın.ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp halka şekli verin.(kalıplarlada şekil verebilirsiniz) Bunları önce yumurta akına sonra da kıyılmış fındığa batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.(ben biraz fazla pişirdim daha kıyır olması için)Afiyet olsunnn :D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder