15 Ağu 2014

Söke Glutensiz unla boşnak kurabiyesi


Merhaba sevgili takipçi canlarım,eveli gün Söke un kargo yollamış.  çölyak hastaları için glutensiz un piyasaya çıkarmış ve denemem için bana da yollamışlar:) benimde en sevdiğim kurabiyedir boşnak kurabiyesi hemen deniyeyim dedim.Sonuç başarılı.yanlız un miktarı veremiyorum ele yapışan bir hamur olacak unu kontrollü eklemeniz gerekiyor elinizi ıslatıp hamura şekil vereceksiniz.

 Malzemeler: 1 su bar.sıvıyağ (ben yarı çiçek yağı yarı zeytinyağı kullandım)
 1 su bar.yoğurt (soğuk olmasın)
 2 yumurta,
 2 bar.şeker ama ben çok tatlı sevmediğim için 1 bar.koyuyorum
 2 pk.k.tozu
  portakal kabuğu rendesi (benim vazgeçilmezim)ceviz,kuru üzüm,fındık,çikolata ekleyebilirsiniz hepsi de çok yakışıyor:)
2-2,5 bardak söke glutensiz un ( unu kontröllü ekleyin ele yapışan bir hamur olacak.
 Yapılışı: Un hariç bütün malzemeler eklenir un kontrollü olarak eklenir çıvık bir hamur olacak elimizi yağlayıp hamuru 4'e bölüp tekrar elimizi yağlayıp yuvarlayıp tepsiye dizelim 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.Soğuyunca dilimleyip servis yapalım.Afiyet olsunnnn...Gerçekten çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin derim:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder