14 Oca 2015

Pita ekmeği (Pita Bread)

Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt,
 1 su bardağı ılık su,
 50 gr erimiş tereyağı,
 2 yemek kaşığı toz şeker,
 1 tatlı kaşığı tuz,
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
 5 su bardağı un, 
2 yemek kaşığı kuru maya
.Yapılışı:
 Bütün malzemeleri yoğurun.1 saat ılık ortamda dinlendirin. unladığınız tezgaha avuç içi büyüklüğünde hamur alıp oklava ya da merdane ile hafif kalıncana küçük tabak büyüklüğünde açıp tepsilere alın,
Ben kare şeklinde bu sefer.  önceden ısıtılmış fırının en yüksek derecesinde pişirin.Afiyet olsunnn:)

4 yorum:

  1. Aaa harika biz bu ekmeği Antakyada çok kullanırız

    YanıtlaSil
  2. Puf puf görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Pitanıda,kokonuda aldım gidiyorum Sedef'ciğim..Sen yine yaparsın. :)

    YanıtlaSil