30 Oca 2015

Triliçe



Malzemeler:
5 yumurta
10 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
10-12 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı irmik
1 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya

Şerbet malzemeleri:
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı şeker
400 ml krema( 2 küçük kutu)
3 dolu yemek kaşığı süt tozu

Karamel malzemeleri:
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
200 ml (1 kutu) krema
Yapılışı:
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi beyazlayıncaya kadar çırpın.
 yavaşça yağı ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, iyice karıştırın.
Tamamen karıştığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
Karameli hazırlamak için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar kısık ateşte pişirin, margarin ve kremayı içine ilave edin ve hızlı hızlı karıştırın.
Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti her yerine eşit şekilde dökün.. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.Afiyetler olsunnn...

Not:Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesi gerekiyor.
Kekin şerbetini döktükten sonra buzdolabında bir süre bekletmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Eğer üzerinde köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.karemeli öyle dökün.

7 yorum:

  1. Çok güzel bir tatlı canım, ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Offf hiç dayanamam bu tatlıya :)) Nefis görünüyor emeğine ellerine sağlık. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. denenecek mutlaka ve yenecek :))) Sedef'ciğim...

    YanıtlaSil
  5. Ayy Sedefff ellerine sağlık..Nefis görünüyor.Hayırlısı ile bende bir gün yapacağım. :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım trileçeye ama bu kadar kalorili olduğunu bilmeden çok lüpletmişim anlaşılan :))) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. hep denemek istediğim bir tarifti. not aldım.

    YanıtlaSil