Malzemeler:
5 çorba k. pudra şekeri
125 gr tereyağı
yarım çay b.soğuk su
alabildiği kadar un
yarım p.kabartma tozu
125 gr tereyağı
yarım çay b.soğuk su
alabildiği kadar un
yarım p.kabartma tozu
İÇİ İÇİN:
5 elma
1 su b. tozşeker
1 tatlı k.tarçın
1 çay b. iri doğranmuş ceviz
5 elma
1 su b. tozşeker
1 tatlı k.tarçın
1 çay b. iri doğranmuş ceviz
ÜZERİ İÇİN:
pudra şekeri
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına yumurtalar alınır. Üzerine tereyağı, pudra şekeri kabartma tozu ve soğuk su eklenir. Alabildiği kadar un ile hamur yoğrulur. Hamur hazırlanınca bir süre buzdolabında bekletilir. Diğer taraftan içi için 5 elmayı soyun ve küp küp doğrayarak tavaya alın.
Üzerine tozşekeri alarak bir süre soteleyin. Daha sonra üzerine cevizi ekleyin.En son tarçınını da ekleyerek bir süre daha soteledikten sonra altını kapatın. Buzdolabında bekletmiş olduğunuz hamurun 3’te ikisini ayırarak alt kat için açın, tart kalıbına alın. Hazırlamış olduğunuz iç harcı bu hamurun üzerine yayın. Ayırmış olduğunuz diğer hamuru da açarak üzerine kapatın. 170 derecelik fırında pişirin. Üzerinde pudra şekeri ile servis yapın.
Elmalı tarifler her zaman tercihimdir.Pay çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSiluzun zamandır yapmamıştım. Yapmalıyım: )
YanıtlaSilSEDOCUM CANIM BENİM BLOGA RESİM YUKEDIGINDE RESMIM USTUBE BIR TIK YAPARSAN ALTINDA BOYUT SECEBILECEGIN YER ACILIR EN GENIS YAZAN KISMI SEC RESIMLERINI BOYLE KUCUK BOY YUKLEME OLURMU
YanıtlaSil