17 Mar 2015

Elmalı Pay


Malzemeler:
5 çorba k. pudra şŸekeri
125 gr tereyağŸı
yarım çay b.soğŸuk su
alabildiğŸi kadar un
yarım p.kabartma tozu
İÇİ İÇİN:
5 elma
1 su b. tozşŸeker
1 tatlı k.tarçın
1 çay b. iri doğŸranmuşŸ ceviz
ÜZERİ İÇİN:
pudra şŸekeri

HAZIRLANIŞI: KarışŸtırma kabına yumurtalar alınır. Üzerine tereyağŸı, pudra şŸekeri kabartma tozu ve soğŸuk su eklenir. AlabildiğŸi kadar un ile  hamur yoğŸrulur. Hamur hazırlanınca bir süre buzdolabında bekletilir. DiğŸer taraftan içi için 5 elmayı soyun ve küp küp doğŸrayarak tavaya alın.
Üœzerine tozşŸekeri alarak bir süre soteleyin. Daha sonra üzerine cevizi ekleyin.En son tarçınını da ekleyerek bir süre  daha soteledikten sonra altını kapatın. Buzdolabında bekletmişŸ olduğŸunuz hamurun 3’te ikisini ayırarak alt kat için açın, tart kalıbına alın. HazırlamışŸ olduğŸunuz iç harcı bu hamurun üzerine yayın. AyırmışŸ olduğŸunuz diğŸer hamuru da açarak üzerine kapatın. 170 derecelik fırında pişŸirin. Üzerinde pudra şŸekeri ile servis yapın.

3 yorum:

  1. Elmalı tarifler her zaman tercihimdir.Pay çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. uzun zamandır yapmamıştım. Yapmalıyım: )

    YanıtlaSil
  3. SEDOCUM CANIM BENİM BLOGA RESİM YUKEDIGINDE RESMIM USTUBE BIR TIK YAPARSAN ALTINDA BOYUT SECEBILECEGIN YER ACILIR EN GENIS YAZAN KISMI SEC RESIMLERINI BOYLE KUCUK BOY YUKLEME OLURMU

    YanıtlaSil