18 Nis 2015

Vişneli Berliner




Hamur Malzemeleri
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2/3 kahve fincanı toz şeker
1 fiske tuz
75 gr. tereyağ
1 dolu çorba kaşığı kuru maya
İçine:
1 bardak istediğiniz reçel çeşidi( ben vişne kullandım)

Yapılışı
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. 25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra, her biri yumurta büyüklüğünde yuvarlak parçalara ayırın. Bu hamur parçalarının üzerlerine hafif bastırıp unlanmış zemine dizin. 30-40 dakika dinlendirin.Ve ardından kızdırılmış yağda kızartın. Soğuduktan sonra her birinin ortasından keserek içini reçelle doldurun. Üstlerine ince bir tabaka kayısı reçeli sürüp fındık,bademle süsleyebilirsiniz.Yada pudra şekeri serpebilirsiniz.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. oo ne güzel bir tarif bu , bayıldım hiç kızartılmış gibi durmuyor , reçel pişerken kondu sandım bakınca.Eline sağlık.

    YanıtlaSil