16 Eki 2015

Tahinli çörek

1.5 su bardağı tahin
 1 çay bardağı ılık süt
 1 çay bardağı ılık su
 1 paket yaşmaya
 2 yemek kaşığı toz şeker
 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 1 tutam tuz
 2.5 su bardağı un 
2 su bardağı toz şeker 
125 gr tereyağ veya margarin
 Üzeri için:
 2 yumurtanın sarısı
 Susam
Yapılışı:

 Su ile sütü bir kaseye alın. Mayayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Şeker, tuz ve ayçiçeği yağını ekleyin. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.tereyağını tavada eritin. Tahini ekleyip karıştırın. Hamuru bezelere ayırıp her bir parçayı unlanmış tezgahta ince açın. Üzerlerine yağla karışmış tahini döküp, şeker serpip dörde katlayın. Her bir kareyi elinizle bastırarak kare şekline getirin ve 2 cm’lik şeritler kesin. Şeritlerin uç kısımlarından tutup kıvırın ve kendi etrafında dolayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine hafifçe bastırın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin. Yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

2 yorum:

  1. Merhabalar, tahinli çöreğiniz ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Sürekli satın almaktan bıktım, tarifiniz sayesinde yapmayı deneyeceğim:)

    YanıtlaSil