5 Oca 2016

Profiterol

Profiterol Topları için
 250 ml. su
 175 gr. un (standart su bardağınla 1,5 bardak)
 Bir fiske tuz
 110 gr. tereyağı veya margarin
 4 yumurta
 Pastacı Kreması
 500 ml. süt
 150 gr. toz şeker(1 su bardağından 2 parmak eksik) 
40 gr. tereyağı
 4yumurta sarısı
 60 gr. un (1/2 su bardağından 1 kaşık fazla)
 50 gr. mısır nişastası( su bardağının 1/3 den 1 kaşık fazla)
 1 adet çubuk veya toz vanilya 
Üzeri için Malzemeler
 200 gr. krema
 300 gr. bitter çikolata
 Profiterol topları için Tencereye Su tereyağı ve tuzu ekleyip ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek iyice karıştırarak pişirin. ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine tek tekyumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde çırpın. Hamur koyu kek kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Krema için Sütü bir tencereye alın içerisine vanilyayı koyup ısıtın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin. Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın. Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın,ben bıçakla kesip kremasını ekliyorum,ve çikolata sosunla birleştiriyorum.Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çikolatalı tatlılara bayılırım, harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Profiterolleri çocuklarım çok seviyor ve bana da sıkça yapmak düşüyor..:)
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Hımm... Alkışlar size gelsin Sedef hanım. Çok çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. her zamanki gibi muhteşem ablacım :)afiyetler olsun
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil