Malzemeler
Keki İçin;
22 cm’lik kalıp için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tam yağlı süt (1 yemek kaşığı elma sirkesiyle karıştırılacak)
- 100 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtülecek)
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
- 3 silme tatlı kaşığı kakao Açık renk kakao
Kreması İçin;
- 200 gram krem beyaz peynir
- 200 ml krema
- 2 tepeleme yemek kaşığı krem şanti
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Öncelikle malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
- Un ve kakaoyu eleyip bir kaba alalım. Oda sıcaklığındaki sütün (oda sıcaklığında değilse, ocakta ılıtıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyeli) içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip, karıştırıp 10 dakika bemkleyelim. Böylece süt hafif kesilmiş gibi olacak. Bu sayede kek kadife dokulu oluyormuş.
- Daha sonra sütün içerisine toz gıda boyasını ekleyip karıştıralım.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. İçerisine yumurtaları ekleyip, çırpmaya devam edelim.
- Kırmızı renkli sütlü karışımı ve vanilyayı ekleyelim. Azar azar un ve kakaolu karışımı ekleyelim.
- En son limon suyunda köpürtülmüş kabartma tozunu ekleyip, hafifçe karıştıralım.
- Hamuru 21-22 cm’lik yağlı kağıt serilmiş pasta çemberine ya da kelepçeli kalıba dökelim.
- 170 derecede, 50 dakika pişirelim. Kürdan testi yaparak kontrol edelim.
- Keki soğumaya alalım. Soğuyan kekin üst bombeli kısmını bıçakla ya da pasta testeresi ile kesip alalım.
- Kalan keki 2 eş parçaya ayıralım.
- Kreması için kremamızı tam 1 saat dondurucuda tutalım. Böylece katılaşıyor.
- Dondurucudan çıkarıp, koyulaşana kadar çırpalım.
- İçine krem beyaz peyniri, toz krem şantiyi ve pudra şekerini ekleyerek tekrar çırpalım.
- Kekin üst bombeli kısmından kestiğimiz parçanın bir kısmını ufalayıp, kremaya ekleyip karıştıralım. Kalan keki üst süslemede kullanacağız.
- Kıvam almadıysa, kremayı buzdolabında gerekirse dondurucuda bir süre daha bekletelim.
- Koyulaşan kremayı kekin arasına ve üzerine sürelim. Ben pasta çemberinin içinde yaptım bu işlemi.
- Pastamızı 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Üzerini sıkma torbasına koyduğumuz artan krema ve ufalanmış kek parçaları ile süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder