Merhabalar,benim küçük kızım asla sebze,bakliyat sevmez bende bulgur seviyor diye mercimek ekliyorum
bazen nohut,havuç ekliyorum...çok da lezzetli oluyor:)et,tavuk da ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
2 s.bar.bulgur pilavı
1 çay bar.yeşil mercimek( haşlanmış)
1 çay bardağından biraz az tel şehriye
istediğiniz miktarda sıvıyağ veya tereyağ
Yapılışı:
Tencereye yağı koyup eritelim,şehriyeleri ekleyip altın rengi olana kavuralım,mercimeği ve bulguru ekleyip,tuzunu ekleyelim 4 bardak su veya etsuyu ekleyip fokurdayana kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene pişirelim:)Afiyetler olsunnnn:)
Sedefimmmmmmmmmmmmmmmm ellerine sağlık tatlımmmmmmmmmmm!!!Seni çoook seviyorum.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Canımmmmmm ben de seni çoookkk seviyorummmm:)
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor. Elinize sağlık. Benim de ara sıra yapıp sonra unuttuğum bir tariftir... Kış geldi, yapalım yine... Teşekkürler.
YanıtlaSilGökyüzü99 çok teşekkürler:)sevgiler:)
YanıtlaSil