18 Kas 2011

Mercimekli,Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı:)

Merhabalar,benim küçük kızım asla sebze,bakliyat sevmez bende bulgur seviyor diye mercimek ekliyorum
bazen nohut,havuç ekliyorum...çok da lezzetli oluyor:)et,tavuk da ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:
2 s.bar.bulgur pilavı
1 çay bar.yeşil mercimek( haşlanmış)
1 çay bardağından biraz az tel şehriye
istediğiniz miktarda sıvıyağ veya tereyağ

Yapılışı:
Tencereye yağı koyup eritelim,şehriyeleri ekleyip altın rengi olana kavuralım,mercimeği ve bulguru ekleyip,tuzunu ekleyelim 4 bardak su veya etsuyu ekleyip fokurdayana kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene pişirelim:)Afiyetler olsunnnn:)

4 yorum:

  1. Sedefimmmmmmmmmmmmmmmm ellerine sağlık tatlımmmmmmmmmmm!!!Seni çoook seviyorum.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  2. Canımmmmmm ben de seni çoookkk seviyorummmm:)

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis görünüyor. Elinize sağlık. Benim de ara sıra yapıp sonra unuttuğum bir tariftir... Kış geldi, yapalım yine... Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Gökyüzü99 çok teşekkürler:)sevgiler:)

    YanıtlaSil