1 Eki 2012

LOKUM :)



Merhabalar,mutlu,sağlıklı,çoookkk bereketli bir hafta olsun inşallah hepimize:)
Bu haftaki ilk tarifim kuşaklar boyu ailemizin vazgeçilmezi Arnavut LOKUMU:)annem tarafından arnavut kökenliğiz:)ve öğrendiğim kadarıyla arnavutların vazgeçilmezi bir tarif:)özelliği resimde görüldüğü gibi iki kabuk şeklinde olup içinin boş olması:)misafir ikramlarımızın ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir:)Vee tarif...

Malzemeler:
1 su bar.yoğurt bir küçük kahve fincanı suyla inceltilmiş
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 yumurta
1 dolu çay kaş.karbonat(k.tozu olmaz)
aldığı kadar un (2,5-3 bar.)

bütün malzeme yoğurulup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.en az 1 saat nemli bez örtülüp dinlendirilir.daha sonra merdaneyle küçük parmağımız kalınlığında yufkalar açılıp baklava şeklinde kesilir kızgın yağda ve harlı ocakta pişirilir.pişirirken hep başında olmalısınız atar atmaz rengi değişiyor çünkü.isterseniz içi dolu da yapabilirsiniz peynirli,kıymalı nasıl isterseniz yuvarlak servis tabaüı kadar açıp iç harcı koyup kapatın ve kızartın.Afiyet olsunnnn:)umarım yapar beğenir ve paylaşırsınız:)sevgiyle,sağlıkla kalın...

3 yorum:

  1. Bu neeee.Çok güzel görünüyor.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir şey bu!
    Ellerinize sağlık; asıl bir de çikolatalı cheesecake'e bayıldım.
    Ben tabanına hep fındık koyuyorum. Yapacağım zaman cevizle deneyeceğim.
    Süper lezzetler!!!

    YanıtlaSil