2 Şub 2013

İNCİRLİ,KAYISILI,HİNDİSTANCEVİZLİ,KREMALI TATLI:)


Benim bayıldığım bir tarif:) kek'inde yağ hiç yok:)çok hafif bir tatlı:) Ben tarifi bir hayli değiştirdim her zaman ki gibi:)))Ama ortaya muhteşem bir lezzet çıktı:))))

Malzemeler...

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker(ben yarım bardak şeker ekledim tadı tam oldu)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irice  doğranmış ceviz içi
  • 7 tane  incir küçük doğranmış
  • 4 adet kuru kayası da ekledim(benim eklemem)
  • 1 dolu çorba kaşığı hindistan cevizi(benim eklemem)
  • 1 paket kabartma tozu

  • Kek'in şerbeti...
  • 1 neskafe fincanı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı nescafe karıştırılıp kekin üzerine dökülecek
  • Üst kreması...
  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilyalı puding(poşetin üzerindeki süt ölçüsünü yarım bardak eksik ekleyin)
  • Orjinal kreması böyle değil bu benim uydurmam:)
yapılışı.....
  1. kek için yumurta ve şeker çırpılır. 
  2. kabartma tozu ve  un eklenir...
  3. küçük küçük doğranmış  incirler,kayısı ve ceviz eklenerek yağlanmış tepsiye dökülür . 
  4. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir... 
  5. bu arada sıcak sıcak suda  ve neskafe  eritilir.
  6. Fırından çıkan kekin üzerine sıcakken her tarafına eşit şekilde dökülür.
  7. Diğer tarafta puding üzerindeki tarifinde yarım su bardağı eksik süt ile pişirilip soğutulur.
  8. Krema soğumuş puding'e eklenip kabarana kadar çırpılıp kekin üzerine yayılır.Üzeri ceviz parçalarıyla süslenir.Bir gün önceden yapılırsa daha lezzetli olur.Afiyet olsunnnnn:)



7 yorum:

  1. Harika görünüyor incirli olmasıda ayrı bir hoş .ellerine sağlık.ilk fırsatta denemem lazım.
    sevgiler derya:)

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  3. İncirli tatlıyı çok severim. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık hemen haftaya arkadaşlarıma yapacağım.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık ablacım, tarif gerçekten baştan yaratılmış :) Çok lezzetli olduğu belli... Sen yaparsın da güzel olmaz mı hiç :) Denenecek ilk fırsatta :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ben sırf incirle yapıyorum gerçekten harika bir lezzet ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil