Yazın en sık yaptığım tatlıların başında gelir:)üzeri kayısılı olur,erikli olur,böğütlenli v.s hangi meyvayla isterseniz yapabilirsiniz:)
Malzemeler:
1 litre süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 vanilya
hepsi pişirilip muhalllebi kıvamına gelene kadar pişirilip kare borcama dökülür.
Arasına 1 paket pertibör bisküvi dizilir
üzeri:
3 bardak vişne suyu( ben evde kendim kaynatmıştım vişne suyumu onunla yaptım)
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı şeker
pişirilip büskivilerin üzerine dökülür.En az 2 saat buzdolabında bekletilip servis yapılır.Afiyet olsun...
tam yaz tatlısıolmuş ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilNefis Bayıldım çok severim vişneyi ellerine sağlık
YanıtlaSilbende bu gün Vişne Reçeli yaptım , yolda da beklemede olan fermantasyonunu tamamlayacak vişne likörü var, yaşasın vişne ayları :)
Nefisssss olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgilerimle...