Tepekule Catering & Maksan Yemek Okulunun usta şefleri Binali Yılmaz ve Abdullah Yavuz eşliğinde yaptığımız etli kirde hem sunum hem lezzet olarak muhteşem:)mutlaka deneyin derim davet sofralarınız için harika bir alternatif:)))
MALZEMELER
Dana bonfile 150 grkuru soğan 800gr
kapya biber 80 gr
sıvı yağ40 gr
tereyağ10 gr
tuz 1 fiske
öğütülmüş tane karabiber
julyen doğranmış domates 50 gr
kekik, pulbiber, rosmari 1 adet
çeri domates (süslemek için)
çırpılmış yoğurt
Krep için malzemeler
Un 90 gr
yumurta 1 adet
süt 210 gr
zeytinyağı 10 gr
kapya biber 5 gr
maydonoz bir tutam
1fiske tuz
YAPILIŞI
Öncelikle etleri, soganları ve biberler julyen doğrayıp sıvı yağda pişiriyoruz. Ardından soğanları atıyoruz . Etler ve soğanlar özleşince biberleri ilave ediyoruz en sonda domatesleri atıyoruz.
Krep in yapılışı
Tüm malzemeler bir kap içinde çırpıyoruz. Uygun bir krep tavasında kreplerimizi pişiriyoruz.
SERVİS
Kreplerimizi 1 adet zemin 1 adet orta bir adet üst olarak kesiyoruz. Aralarına hazırladığımız etli malzemeyi koyuyoruz üzerine çırpılmış yoğurt, kızarmış tereyağı ilave ettikten sonra arzunuza göre süsleyip servis yapıyoruz:) afiyetler olsun.
Sedef hanım,görüntü süper denemeye değer bir lezzet olmuş . Sevgiler.....
YanıtlaSilAllah askina ne guzel yemekler yapiyor bu Izmirliler, kiskaniyorum ama. Saka bir yana cok guzel geliyor tarif, ellerinizr saglik.
YanıtlaSilSiteniz çok başarılı ilgiyle takip ediyorum
YanıtlaSilÇay Makinesi
Çay Makinası
Sanayi Tipi Çay Makinası
Çay Kazanları