Malzemeler
3 yufka
4 orta boy patates
1 kase kaşar rendesi
tuz, karabiber
100 gr. tereyağ
3 çorba kaşığı un
Yapılışı
Patatesler haşlanıp ezilir. Kaşar, tuz ve karabiber ilave edilir. Yufka tezgaha serilir, üzerine fırça ile erimiş tereyağ sürülür. 1 çorba kaşığı un serpilir
ve yufka ikiye katlanır. Tekrar yağlanıp yarım daire iki kenarından 3-4 parmak içe katlanır, böylece dikdörtgene yakın bir form elde edilir. Yufkanın uzun düz kenarına iç harç koyulup sarılır. Dilimlenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. Kalan az miktarda yağ, su ile karıştırılıp böreklerin üstüne sürülür. 200 dereceli fırına verilip üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder