Merhabalar sevgili takipçilerim :) Çocukluğumdan beri ennnn sevdiğim pastadır rulo pasta:) Yaz için de en hafif tatlı bence :)sizde deneyin çok beğeneceksiniz.Hepinize hayırlı Ramazanlar,sevgiler,,
Pandispanyası: 4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
3 çorba kaşığı kaynar su
1 kahve fincanı yoğurt
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
Krema İçin:
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı margarin
1 pk. toz şanti
Arası ve üzeri için:
300 gr çilek ,
beyaz çikolata
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır. Su ,yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.Un, kabartma tozu ve vanilya yumurtalı karışıma eklenir. Tahta kaşıkla birbirine yedirilir. kek harcı yağlı kağıt serili büyük boy fırın tepsisine dökülüp yayılır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz havlu yardımı ile rulo yapılıp, soğuyana kadar bekletilir. Kreması: Şeker, nişasta bir tencerede karıştırılıp üzerine süt ilave edilerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Ocağa alınıp sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynayıp göz göz olunca margarin verilip iki dk. daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılır. Toz şanti kremaya toz halinde ilave edilip on dk. kadar çırpılır.Soğumaya bırakılır. Soğuyan kek açılır Soğuyan krema her yerine yayılıp doğranmış çilekler geniş kısmına yerleştirilir ve dikkatlice rulo sarılır. Hazırlanan pasta çırpılmış krem şanti ile sıvanarak üzeri rendelenmiş beyaz çikolata ile süslenir ve buzdolabına kaldırılırEn az Bir gece dolapta beklerse daha lezzetli olur.Afiyet olsunnn ama kilo olmasın:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder