24 Ara 2012

Elmalı kurabiye:)

Malzemeler: 200 gr tereyağ(Oda sıcaklığında) 3-3,5 su bardağı un 2.5 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı pudra şekeri 1 pk. kabartma tozu 1 kahve fincanı toz şeker 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz( 1 tatlı kaşığı tarçın 2 adet elma Üstü için: Pudra şekeri Yapılışı: Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin. Bir tencereye elmaları ve 1 kahve fincanı şekeri ekleyip kısık ateşte elmalar marmelat haline gelene kadar takriben 10-15 dakika pişirin. Pişirdikten sonra cevizi ve tarçını koyup soğumasını bekleyin. Kabartma tozunu ve unu yoğurma kabına birlikte eleyin. Ortasını büyükçe bir boşluk bırakarak havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın. Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın.Hamurla çok oynamayın lastikleşir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirin.Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan l tatlı kaşığı kadar koyun.Hamurun iki tarafını uçları üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın Yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları üste gelecek şekilde 3 parmak aralıkla yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin.Tepsiyi fırından çıkartın 5 dk.sonra pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın.

1 yorum: