2 Haz 2014

ÇİKOLATA SOSLU TORPİL



Malzemeler
- 14 adet kalıp
- 1 paket (1000gr) Milföy Hamuru
- 1 paket Pudra Şekeri

Kreması için;
- 4 su bardağı Süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı Un
- 6 yemek kaşığı Toz Şeker
- 2 adet Yumurta
- 2 paket Vanilya
- 50 gram Margarin

 üzerine gezdirmek için:80 gr lık benmari usulü eritilmiş çikolata

Üzeri için: isteğe göre,Dövülmüş Ceviz, Fındık ya da toz Antep Fıstığı

Yapılışı
Öncelikle Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyaları bir tencerede karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp içine margarini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Bu kremaya dilerseniz kakao ve damla çikolata da   katabilirsiniz. Daha sonra merdane ile ikili milföy hamurlarınızı hafifçe inceltip uzunlamasına şeritler halinde 4 eşit parçaya bölün. Tüm milföyleri bu şekilde kestikten sonra Kalıplarınızın dışını elinizle hafifçe yağlayın ve ilk şeridi en alttan dar uçtan başlayarak uçtan birbiri üzerine gelecek şekilde kalıbın etrafına sarın. Burada dikkat etmeniz gereken püf noktası kalıbın en üst kısmında sona kadar sarmayıp 5 mm kadar metal payı bırakmanız. Çünkü milföy kabardığında metali de içine alıyor ve sonra kalıbı çıkartmakta zorlanabiliyorsunuz.. Tüm kalıpları bu şekilde sardıktan sonra  yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun ve 180 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra tam soğumadan  kalıpları çıkarın ve daha önce hazırladığınız kremayı külahların içine doldurun.  Sonra ağız kısmında kalan kremayı dövülmüş ceviz, fındık ya da toz antep fıstığına bulayın ve servis tabağına yerleştirin.Bol pudra şekeri serpin. Ben üzerine benmari üsulü çikolata eritip gezdirdim.

1 yorum:

  1. İlk defaa İzmir2de tattığım ve her gördüğümde aldığım bir tatlı...nefisss.hiç yapmadım ben..ma yapımı çok kolaymış..kalıpları almak lazım..yaparız artık bir gün..eline sağlık sedocumm..sevgiler

    YanıtlaSil